Poprzedni
olejek goździkowy

Olejek goździkowy 10ml

12,99
Następny

Olejek tymiankowy 10ml

16,99
olejek tymiankowy

Olejek lawendowy 10ml

11,99

Brak w magazynie

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Trust Badge Image

Opis

Olejek lawendowy uzyskiwany ze świeżych główek kwiatów lawendy lekarskiej. Posiada zdolność przywracania równowagi wszystkim układom organizmu. Przyspiesza gojenie się ran, podrażnień skóry i oparzeń, także tych słonecznych. Ma właściwości uspokajające, przeciwdepresyjne, zmniejsza bezsenność i napięcie nerwowe.

NATURALNY OLEJEK LAWENDOWY /Lavandula Angustifolia Oil/

Działa przeciwbólowo przy reumatyzmie, zapaleniu ucha i migrenie. Ma działanie bakteriobójcze, grzybobójcze i owadobójcze (odstrasza mole, owady i łagodzi skutki ukąszeń). Zabija bakterie, które powodują infekcję skóry, równocześnie wygładza ją, zmniejsza zmarszczki i obniża nadprodukcję łoju. Wdychanie olejku lawendowego posiada cudowne właściwości relaksujące zarówno ciało jak i umysł. Olejek lawendowy jest uważany jako środek balansujący emocje, podnoszący na duchu, łagodzący depresje oraz balansujący wewnętrzną dysharmonię.

DZIAŁANIE – OLEJEK LAWENDOWY

Przeciwskurczowe, bakteriobójcze, przeciwzakaźne, przeciwbólowe, antydepresyjne, przeciwreumatyczne, antytoksyczne, antyseptyczne, odtruwające, stymulujące, pomaga w zaburzeniach snu i łagodzi bóle głowy, przyspiesza gojenie oparzeń i ran, działa uspokajająco.

SPOSÓB UŻYCIA

  • relaksujący masaż – dodać kilka kropli do ulubionego oleju bazowego i masować wybrane partie ciała,
  • kąpiel aromaterapeutyczna – właściwości oczyszczające i regenerujące skórę, delikatny zapach działa odprężająco,
  • delikatny masaż głowy w okolicach skroń,
  • zimny kompres (czoło/kark),
  • inhalacje, 
  • moczenie stóp,
  • aromatyzacja powietrza – kominek zapachowy, dyfuzor, rozpylacz w sprayu,
  • dodatek do olejów bazowych, kremów, maseł roślinnych i balsamów,
  • pielęgnacja włosów – zwalcza walkę z łupieżem,
  • często wykorzystywany w przemyśle perfumeryjnym,
  • bezpośrednie stosowanie w walce z stanem zapalnym skóry, egzemami.

INCI: Lavandula Angustifolia Flower Oil

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olejek lawendowy 10ml”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Może spodoba się również…

Koszyk

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping