Poprzedni
maść tygrysia

Maść tygrysia (Tiger balm) 3,5g

6,99
Następny

Olej rokitnikowy 100% 50ml

31,99
olej rokitnikowy

Olej z nagietka lekarskiego 50ml

31,99

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Trust Badge Image

Opis

Olej z nagietka działa przeciwbakteryjnie, przeciwzapalnie, regenerująco, zmiękczająco, dezynfekujaco i kojąco. Pomaga poprawić ukrwienie, rozgrzewa skórę i ogranicza jej zapalenia. Zmniejsza obrzęk i opuchliznę po zwichnięciu kończyn, stymuluje gojenie się ran.

Kwiat nagietka był kultową rośliną starożytnych cywilizacji Majów i Inków. Uważany jako kwiat słońca, przekazany przez Bogów do ludzi dla ich zdrowia, szczęścia i dobrobytu.

Działa przeciwbakteryjnie, przeciwzapalnie, regenerująco, zmiękczająco, dezynfekujaco i kojąco. Pomaga poprawić ukrwienie, rozgrzewa skórę i ogranicza jej zapalenia. Zmniejsza obrzęk i opuchliznę po zwichnięciu kończyn, stymuluje gojenie się ran, uśmierza ból.

Wpływa kojąco na skórę po oparzeniach słonecznych, wzmacnia naczynia krwionośne, likwiduje świąd i podrażnienia. Zmniejsza krwawienie ran, blizną po ranie i wygładza skórę po założonych szwach.
Jest znany w branży kosmetycznej ze swoich działań nawilżających, zmiękczających i przeciwzapalnych.
PRZEZNACZENIE:

  • wspomaganie egzemy, wyprysków i owrzodzeń,
  • wspomaganie długo gojących się ran, oparzeń, odleżyn, trądziku,
  • może być stosowany przez kobiety karmiące piersią przy wspieraniu dolegliwościaci bólowych brodawek sutkowych i
  • nie jest szkodliwy dla dzieci,
  • wspomaganie  zapalenia błon śluzowych (w stomatologii i ginekologii)
  • pielęgnacja skóry dojrzałej (zapewnia jej właściwe nawilżenie, miękkość, blask),
  • łagodzenie przesuszonej, popękanej, swędzącej, zranionej i w stanie zapalnym skóry,
  • ochrona skóry przed oparzeniami słonecznymi (jest naturalnym UV- filtrem),
  • pielęgnacja delikatnej skóry niemowląt i dzieci (zapewnia skórze nawilżenie, miękkość i oczyszczenie),
  • pielęgnacja cery tłustej,
  • likwidacja pajączków,
  • wypadanie włosów.

Olej z nagietka – zastosowanie

Wewnętrznie: 1 łyżeczka 2-3 dziennie.

Zewnętrznie:
Olej z nagietka lekarskiego może być stosowany do smarowania i masażu bez rozcieńczenia w postaci czystej lub jako składnik przy tworzeniu mieszanek. Występuje dodatkiem do wzbogacenia kosmetyków (balsamy, maseczki, kremy).

  • smarować miejsca zmienione chorobowo,
    sporządzać kompresy (10-15 kropli dodać do łyżki oleju z pestek winogrona, nasączyć gazę, nałożyć na bolące miejsce i owinąć bandażem),
  • stosować jako składnik maseczek na skórę i włosy,
    mieszać z kremami, balsamami lub oliwką,
  • maseczki przy suchej, zmęczonej, zwiotczałej skórze oraz przy trądziku (hamuje zapalenia skóry i oczyszcza),
    sporządzać aplikacji na naskórek.

INCI: Calendula Officinalis Flower (Calendula), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil.

METODA OTRZYMYWANIA: maceracja kwiatów nagietka lekarskiego w oleju migdałowym.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z nagietka lekarskiego 50ml”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Może spodoba się również…

Koszyk

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping